Home » Druk met weinig

Druk met weinig

Gepubliceerd op 1 maart 2019 om 18:05

Zo’n mooi weer was het niet eens vandaag. En toch hebben Robert en ik, Tib en Yuka, Boris & Broes en Jasmijn en Yvie en een kleine krullebol een heerlijke middag gehad. Het is net kamperen. Een uur in de weer om koffie te zetten en eigenlijk geen tijd om op te drinken.

Want er moet goed geborsteld. Net als wij willen de paarden namelijk worden verlost van hun dikke winterjas. Met elke veeg komt er weer een lading haar vrij. Vogels blij en de poets dames voldaan. Voelt toch tof om te zien dat het daadwerkelijk veel oplevert, al dat gehark op die kont.

En er mag worden gereden. Nou ja, beetje bungelen met de benen en schommelen met de heupen. Niet verkeerd, weet ik uit eigen ervaring. Ook mag er geëxperimenteerd worden met kunstjes. Beetje quasi noncha goochelen met de benen, een draai en de dameszit.

Onder toeziend oog van de honden. En wat geblaf, want Yuka heeft graag dat het leven om haar draait. Valt dat even tegen. Gelukkig namen de meiden de honden nog even mee het weiland in. Beetje klooien met stokken en als er niet gekeken wordt, snel even een duik het water in. Nou ja, water...baggersloot.

En kleine Job vindt alles best. Wel spannend als Boris zo dichtbij komt, maar dapper als hij is, blijft hij stevig zitten op zijn blok. Want die opdracht had hij gekregen in de bak. Later gingen we nog samen aan de wandel, Job en ik. Samen in de wei. Was het even weer vergeten hoe leuk het is om het leven te zien met een jonkie aan de hand. 

Het hele gebeuren heb ik geprobeerd vast te leggen. Er zitten best leuke foto’s tussen vind ik zelf. Leuk voor later. Voor als we zijn vergeten hoe fijn het is om druk te zijn met weinig.

Lijkt het je leuk om Boris & Broes in het echt te ontmoeten? Word zo sterk als een paard en doe gezellig mee!

Uitverkocht

Zo sterk als een paard

€ 15,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Zo sterk als een paard

€ 15,00

Op stal bij Boris & Broes is altijd iets te doen. Kinderen zijn van harte welkom om ons daarbij te helpen. Handig voor ons en heel gezond voor kinderen! Lichamelijke inspanning (meehelpen met klusjes op stal) en geestelijke ontspanning (lekker buiten en genieten van twee lieve paarden) kan zo mooi samen gaan.

Daar word je zo sterk als een paard van!

Activiteiten

We gaan lekker poetsen en tutten met Boris & Broes. Borstelen, leren hoeven uitkrabben, manen vlechten of misschien moet er een staart hoognodig worden gewassen.

Naast de verzorging van de paarden, nemen we de kinderen ook mee in andere activiteiten op stal. Kippen voeren, het hok van de geitjes in orde maken, kruiwagens met hooi vullen en waterbakken checken. 

En natuurlijk sluiten we af met een ritje op Boris of Broes. Omdat Boris en Broes grote paarden zijn, gaan we niet echt (leren) paardrijden. De kinderen mogen genieten van een ritje zonder inspanning. Terwijl Robert er naast loopt, mogen de kinderen zitten, zich vasthouden en genieten van het schommelen.

Zo raken ze op een heel ontspannen manier juist vertrouwd met de bewegingen. Een geweldige basis of een mooie aanvulling voor het echte leren paardrijden. 

We zorgen verder voor iets lekkers en een kleurboek. Ook krijgen alle kinderen nog een kleine verrassing mee. 

Max 5 kinderen per middag


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jasmijn
2 jaar geleden

Ik heb een hele leuke middag gehad met jullie en de honden en ook met de liefste paarden die ik ken. Xxx jasmijn😍😘😍🥰; )