Mag ik jullie even voorstellen? Dit zijn Boris & Broes! Ik ben, samen met mijn man Robert, de trotse eigenaresse van deze twee prachtige paarden. En leven met paarden is nooit saai. Sterker nog, er gebeurt altijd wel wat. En die avonturen zijn te leuk om voor mezelf te houden.

Daarom zijn Boris & Broes een onderdeel van mijn website. Hier kun je van alles vinden. Foto's, verhaaltjes, kleurplaten en informatie over leuke middagen om op bezoek te komen bij onze paarden. En natuurlijk ook informatie over mijn allereerste kinderboek met tekeningen van Annelies Touw.

Boris & Broes, Boris en Broes,Barbara Wielders

Kleurplaten


Zo sterk als een paard met Boris & Broes

Wij organiseren af en toe een waardevolle middag voor kinderen. Op stal moet er van alles gebeuren en wij kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. En misschien nog wel belangrijker, voor kinderen is het een uitgesproken gelegenheid om Boris & Broes beter te leren kennen en vooral veel gezonde buitenlucht op te snuiven.

De paarden kunnen meestal wel een poetsbeurt gebruiken. De hooinetten moeten worden gevuld en de paddock aangeharkt. Kruiwagens vullen en sjouwen met strobalen. En natuurlijk mogen de kinderen een ritje maken op één van de twee paarden. Of misschien wel op allebei.

Ook is Robert altijd in de weer met klusjes. Een hek dat gerepareerd moet worden, wei en sloot inspecteren, waterbakken checken, de bak vlakken met de tractor of gewoon lekker kledderen met water. 

Er valt dus van alles te doen en te beleven bij Boris & Broes!Boris

Boris is een zevenjarige bruinzwarte ruin met hele dikke manen en een volle staart. Waarschijnlijk is Boris een mix tussen een Fries paard en een Merens, maar dat weten we niet zeker. Boris is sterk, eigenwijs, dol op eten en een ontzettende knuffelkont.

Boris, Boris & Broes, Boris en Broes,Barbara Wielders

Broes

Broes is de jongste, pas vijf jaar oud. Met zijn witte vacht en zwarte vlekken is hij een bijzondere verschijning. Sommige mensen noemen hem een Pippi Langkous paard, maar dat is hij niet hoor. Hij is helemaal zichzelf. Gevoelig, lief, lenig en erg grappig.

Boris & Broes, Boris en Broes,Barbara Wielders,Broes

Boris & Broes zijn koudbloedpaarden. Hun karakter is rustig, koel in de kop, betrouwbaar en vriendelijk. 


Boris & Broes in beeld