Home » Boerderij Bij Broes » Dieren » Honden » Pups Cato 2022

Verwacht: pups van Border Collie Cato eind juni 2022

Hoe leuk is dit! Border Collie Cato is bij ons geboren (uit het tweede nest van Tib) en in overleg met haar eigenaresse Nicky mag ze hier in Friesland een nestje pups krijgen. We hebben een charmante jongeman (Black Tri Border x Australian Shepherd) voor haar gezocht en vandaag had zij haar eerste succesvolle date. En wat voor een! Van alle dekkingen die ik met mijn eigen honden heb meegemaakt, heb ik niet eerder zo'n relaxte en rustige man meegemaakt. Heel voorzichtig heeft hij toenadering gezocht om uiteindelijk, toen ze vast zaten, haar te overladen met kusjes in haar oor. Wat een gentelman! Morgen aan het eind van de dag nog een poging en dan begint het duimendraaien. 

Als we er vanuit gaan dat de dekking geslaagd is en er iets in wording is, ziet de planning er als volgt uit:

  • Echo voor bevestiging dracht week 20 (16 - 21 mei)
  • Bevalling rondom 19 juni
  • Pups 8 weken en klaar om naar de nieuwe baasjes te gaan rondom 21 augustus

Tweede dekking ook gelukt!

Zodra de dracht is bevestigd door de dierenarts, krijgen alle mensen die zich al hebben aangemeld een berichtje met meer informatie en onze werkwijze. Wil je ook op de lijst, dan kun je een berichtje sturen via onderstaande knop. 


En jawel...kleine pups gesignaleerd!

Maandag 16 mei is eigenaresse Nicky met Cato naar de dierenarts geweest om te checken of er iets leuks gaande is daar binnen in het buikje. Nou had Nicky al het positieve vermoeden aangezien Cato veel rustiger is en er ook andere eetgewoonten op na houdt. Liever verse kip dan de doorsnee brokjes... Maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Gelukkig zag de dierenarts al snel leven in de brouwerij. Niet een buik vol, maar goed, pups kunnen zich aardig verstoppen dus hoeveel er aan het groeien zijn, blijft nog even spannend. Wel zijn we weer een stapje verder in de planning. Alle mensen die zich tot nu toe hebben gemeld krijgen een mail met meer informatie. Mocht je die niet hebben ontvangen, laat het dan even weten.