Paarden

'Kijk, deze is leuk', zei ik ergens eind 2016 tegen Rob. Ik duwde de advertentie van Broes (Fries x Knabstrupper) onder zijn neus. En voor het eerst bleef hij langer kijken dan ik was gewend naar een advertentie van een paard. Laat dat nou het eerste teken zijn dat er potentie zat in Broes. Kortom, wij werden de trotse eigenaren.

Nog maar tweeënhalf jaar was hij toen we hem kochten. Inmiddels is hij zes en is hij de reden dat we onze boerderij in Friesland naar hem vernoemd hebben. Wij wonen Bij Broes. Zoals we al jaren stiekem heel graag zouden willen. En wat een geweldig paard is hij. Lief, eigenwijs, stabiel en tegelijk sensibel, knap en zachtaardig. We zijn nog net zo verliefd als in het begin. 

Broes

Dieke

Dieke (een grote maat Shetlander) is een lot uit de loterij. Vanaf dag één dat ze bij ons is, is ze niet meer weg te denken. Ze heeft gevoel voor humor, is heel leergierig en houdt van kusjes geven. Wat wil je nog meer? En omdat ik niet rijd op Broes, mag ik met Dieke rotzooien. Mee de trailer in en naar het bos, wandelen en oefeningen doen. Ze vindt het allemaal even leuk. En ik ook!