Paarden

'Kijk, deze is leuk', zei ik ergens eind 2016 tegen Rob. Ik duwde de advertentie van Broes (Fries x Knabstrupper) onder zijn neus. En voor het eerst bleef hij langer kijken dan ik was gewend naar een advertentie van een paard. Laat dat nou het eerste teken zijn dat er potentie zat in Broes. Kortom, wij werden de trotse eigenaren.

Nog maar tweeënhalf jaar was hij toen we hem kochten. Inmiddels is hij zes en is hij de reden dat we onze boerderij in Friesland naar hem vernoemd hebben. Wij wonen Bij Broes. Zoals we al jaren stiekem heel graag zouden willen. En wat een geweldig paard is hij. Lief, eigenwijs, stabiel en tegelijk sensibel, knap en zachtaardig. We zijn nog net zo verliefd als in het begin. 

Broes

Dieke

Dieke (een grote maat Shetlander) is een lot uit de loterij. Vanaf dag één dat ze bij ons is, is ze niet meer weg te denken. Ze heeft gevoel voor humor, is heel leergierig en houdt van kusjes geven. Wat wil je nog meer? En omdat ik niet rijd op Broes, mag ik met Dieke rotzooien. Mee de trailer in en naar het bos, wandelen en oefeningen doen. Ze vindt het allemaal even leuk. En ik ook! 


Dieke's date (voorjaar 2021)

Hij kwam zomaar voorbij op mijn tijdlijn van Facebook...een zeer charmante zwartbonte Shetlander. En ineens kreeg ik een ingeving om met Dieke een veulentje te fokken. Zeker met de kans op ook zo'n leuk ding! Een boerderij onder de kont doet gekke dingen met de mens. 

Maar dat gaat natuurlijk zomaar niet. Eerst op zoek naar alle info, voor en nadelen en consequenties. Met behulp van Jacoba (de eigenaresse van Zwartbont, want zo heet de hengst) kwam ik er al snel achter dat Dieke van een prima komaf is. Beide ouders zijn opgenomen in het Shetlander Stamboek. Wij zouden Dieke ook kunnen laten keuren en ze wordt dan wellicht ook geregistreerd. 

Robert en ik worden steeds enthousiaster en we besluiten om de sprong te wagen. Dieke vertrekt een paar dagen naar het noorden van Friesland om samen met Zwartbont een paar romantisch dagen door te brengen. Maar het weer zat niet mee en ondanks dat ze het erg gezellig hadden, is Dieke er niet drachtig van geworden. 

Begin juli is ze voor de tweede keer gegaan. En nu scheen de zon uitbundig. Op 30 juli is ze drachtig gescand door de dierenarts. Of het vruchtje nog steeds aan het groeien is, blijft nog even spannend. Maar we hopen dat we begin juni een veulentje van Dieke en Zwartbont krijgen! Dat wordt dus nog even flink duimen.