Home » Boris & Broes » Achtergrond informatie
Broes, Boris en Broes, Zo sterk als een paard, Boris & Broes, Barbara Wielders
Boris, Boris en Broes, Zo sterk als een paard, Boris & Broes, Barbara Wielders

Zo sterk als een paard met Boris & Broes

Paarden kunnen kinderen veel goeds brengen. Er zijn meerdere onderzoeken bekend waaruit blijkt een pony of paard positieve effecten kan hebben op kinderen. En niet alleen de sociale omgang met paarden kan iets goeds opleveren voor de ontwikkeling , ook het fysieke contact kan stimulerend werken. Het schommelen van de heupen bijvoorbeeld, dit stimuleert de aanmaak van het geluks-hormoon oxytocine, waardoor kinderen zijn meer ontspannen kunnen gaan voelen. 

Behalve deze wetenschappelijke onderbouwingen ervaren Robert en ik elke dag hoe fijn het is om op stal bij onze paarden te zijn. De combinatie van inspanning (stalwerk) en ontspanning (genieten van onze dieren) zorgt ervoor dat wij daar altijd opgeladen van terugkomen.

Het buiten zijn, frisse lucht inademen en letterlijk met je voeten in de aarde staan, is wat ons betreft heel gezond. En geweldige tegenhanger voor veel binnen zitten en al het denkwerk waar niet alleen volwassenen, maar ook kinderen mee worden belast.

Deze hele positieve ervaringen willen wij graag delen met kinderen en nemen daarom graag (kleine groepjes) kinderen mee naar de stal van Boris & Broes. Ze kunnen daar zo sterk worden als een paard. Fysiek en emotioneel. Klusjes doen op stal zorgt voor de spierballen. En leren omgaan met paarden en kennis opdoen over hun gedrag maakt ze sterk in het hoofd. 

Kinderen oefenen bijvoorbeeld met grenzen aangeven (‘Nee Broes, dat wil ik niet’). Maar leren ook kijken naar de lichaamstaal van onze paarden. Een heel belangrijke vaardigheid die ook op mensen van toepassing is aangezien heel veel communicatie non-verbaal verloopt.

Alles bij elkaar kunnen kinderen spelenderwijs veel waardevolle ervaringen opdoen!

Zo sterk als een paard, Barbara Wielders, Boris en Broes
Zo sterk als een paard, Barbara Wielders, Boris en Broes
Zo sterk als een paard, Barbara Wielders, Boris en Broes
Zo sterk als een paard, Barbara Wielders, Boris en Broes