Het vervolg...pups bij de baasjes

Terwijl bij ons de was hangt te drogen, zijn de pups aan hun grote avontuur begonnen. Of eigenlijk, aan hun echte leven. Want als het goed is blijven ze de komende jaren daar waar ze nu zijn en zullen de herinneringen aan de eerste weken hier bij ons steeds vager worden. 

Van een aantal baasjes heb ik ondertussen al heel wat ervaringen binnen gekregen. Van gillen in de auto tot zoet op schoot in slaap willen vallen. De pups lijken een variabel programma aan te bieden ter vermaak van de baasjes, die daar vervolgens allemaal eigen op reageren.

Yuka is alweer haar energieke zelf. Sinds de entree van de Welkoop kip en het verdwijnen van al haar pups, heeft ze weer andere doelen. Namelijk het belagen van Tib door aan haar oor te trekken ('kom, laten we spelen?') en het nauwlettend in de gaten houden van jassen die worden aangetrokken. Wat stel je voor dat er gewandeld gaat worden.

Hieronder wat verhalen van Rocky, Zusje, Crumble en Mylo. 


Rocky

Zo, de eerste week zit er op. Wat zijn we blij met Rocky zeg! Volgens mij houdt hij ook een beetje rekening met ons (vooral in de avond), maar het is ook een boefje hoor. De weg naar huis was heel luidruchtig en Rocky werd ook een beetje wagenziek, arm ding. Eenmaal thuis was het snuffelen, spelen, slapen.
De eerste twee nachten hebben we bij Rocky geslapen en dat vond hij dat wel prettig denk ik. De derde avond vond hij het wel best en moesten ook wij alleen gaan slapen, hahaha.

Rocky kan prima alleen zijn, maar vindt het toch wel heel lekker als je hem in slaap kriebelt en als je even gek met hem gaat spelen. Hij is dol op de tuin en vindt de trainingssessies ook wel leuk; vooral de voertjes.. Alleen auto’s en de autoritjes vindt hij toch nog wel spannend. Hij kijkt ook zeker de kat uit de boom met vreemde mensen en andere honden, maar als het ijs eenmaal gebroken is hij niet te stoppen. We hebben de mooie jassen en schoenen omgeruild voor regenlaarzen en jassen met poepzakjes en voertjes.

We kijken enorm uit naar de puppy wandeling, tot dan!!

Groet, Yvonne en kinderen

Rocky heeft ook een eigen Instagram account. Je kunt hem volgen op rocky.australianshepherd.


Zusje

Een paar korte berichten van Nienke en haar gezin over de start met Zusje:

  • Zus deed het super in de auto. Eventjes piepen en gillen maar toen in slaap gevallen in mijn armen en later lekker tussen mijn voeten
  • Maar alleen slapen in het mandje is nog een beetje spannend. Dan maar bij deze nieuwe mensenmama.
  • Afgelopen dagen liepen gesmeerd. Afgelopen nacht zelfs geen gepiep meer en geen plas of poepje binnen.
    Vandaag wel even zo’n adem laag momentje hoor! Let’s be honoust. Ben het nee zusje, good girl nu wel ff zat. Ik geloof dat ik de ‘niet in de strijd knop’ net weer heb gevonden

Crumble

Onze eerste week met Crumble

 Het is zaterdag 13 maart, buiten stormt het en valt de regen af en toe met bakken uit de lucht. Crumble ligt lekker te slapen. Hij is alweer een week bij ons en wat een week was het.

 Een week waarin Crumble veel nieuwe indrukken heeft opgedaan: nieuwe baasjes, nieuw huis, nieuwe huisgenoten (de katten – de status is nu een van wederzijdse spanning en beginnende tolerantie), ontmoetingen met mensen op straat - al dan niet met hond -, veel fietsen, auto’s, bestelbusjes, kinderen met rare wieltjesdingen en een eerste ritje in de bakfiets.

 En afgelopen week is ook voor ons een nieuwe wereld opengegaan: de wereld door de ogen en beleving van een pup. Die leren we beetje voor beetje kennen. Sommige dingen zijn duidelijk – Crumble’s staart vertelt ons veel over hoe het met hem gaat. En bij andere dingen is het even zoeken, maar leren we snel wat Crumble bedoelt en wat hij nodig heeft. En we hoeven het ook niet allemaal te weten na één week.

 De nachten vallen op zich wel mee, ze zijn alleen een beetje kort. Overdag is het vooral een uitdaging om te voorkomen dat Crumble de plantenpotten leegeet en aan de kozijnen knabbelt. De overige spullen zijn puppy-proof gemaakt: een oud kleed op de grond, de luidsprekers weg, overal speeltjes voor als Crumble een knaag- of bijtbui krijgt. Wat mij betreft is dat een eerste prioriteit en uitdaging – de bijtrem aanleren. Het boek van Martine Burgers en Sam Turner is nooit ver uit de buurt!

 Door de wandelingetjes met Crumble is er ook van alles veranderd deze week: we hebben nog nooit met zoveel mensen op straat een praatje gemaakt. Veel “ah wat een schatje, wat een mooie hond” en ook hele verhalen over andermans honden krijgen we te horen!

Ook is er hier in de buurt meer verkeer dan me eerder was opgevallen. Ik had een vast plasplekje uitgekozen tegenover ons huis, waarvan ik dacht dat het rustig genoeg is voor een pup om ongestoord te plassen, maar er komen eigenlijk heel vaak auto’s, fietsen en mensen voorbij. Het leidt af, maar Crumble is niet bang. Heel goed voor het socialisatieproces natuurlijk!

En een minder leuke ervaring is dat we nu nog duidelijker merken hoeveel troep er in de bermen ligt. Bij het wandelen zouden we onze grijpers mee moeten nemen om het plastic en de peuken voor de nieuwsgierige en hapgrage puppybek weg te pakken. Nu is het veel ruilen met voertjes.

 Ik vind het bijzonder te merken hoe vertrouwd we ons voelen bij en met Crumble en hoe hij zich al aan ons heeft gehecht. Hij is zo blij als hij ons ziet – als Emiel thuiskomt van school bijvoorbeeld. Een echte roedelhond, hij wil graag iedereen bij elkaar!

 Week 2 is begonnen, ik ben benieuwd wat we deze week weer gaan leren, ontdekken en meemaken!

 Hartelijke groeten van Ineke, Roel en Emiel en een lik van Crumble!


Mylo

Van Annelie en haar gezin ook meerdere berichtjes over de eerste week met Mylo

  • 1/2 uurtje onrust en piepen om uiteindelijk op mijn been in slaap te vallen 🥰
  • Op ontdekkingstocht door het huis, al 1x flink gepoept en 2x geplast in de tuin. Na een maaltijdje, de bench in en gelijk in diepe rust!
  • Update van onze 1e dag samen..... we beginnen te zeggen dat wij ons heel goed kunnen invoelen dat het afscheid jullie zwaar valt maar.... Het gaat hier heel goed, een mooie troost, toch? Mylo is heel tevreden, geeft goed aan wat hij nodig heeft. Onze kat Gijs en hij geven elkaar de ruimte. .Mylo zoekt constant ons op. Vanavond met koken ligt hij bij ons en nu ligt hij weer heerlijk op zijn plekje. Zo voelt het ook echt voor hem. Kortom een goed gevoel bij deze dag!
  • Het gaat hier echt goed. Mylo heeft afgelopen nacht geslapen tot 6.40. We hebben weer boven geslapen en hij in de bench. Hij luistert super. Is vol aandacht. Zeer leergierig dus we genieten. Hij heeft zijn plekje hier gevonden. Kunnen 31 mrt starten met puppytraining. Hebben dus even de tijd te wennen aan elkaar en te begrijpen.
  • Het is niet de beste foto maar hoe trots zijn we op onze kanjers😍 ze gedogen elkaar. En dat binnen een week; ontwijken en steeds dichter tot ellaar komende tot nu relaxed in nabijheid vol vertrouwen. Daar kunnen wij als mens nog veel van leren🥳