Wandeling (zaterdag 9 oktober, 9 maanden oud)

V.l.n.r of van boven naar beneden: Rocky, Lola en Oliver

Het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar hadden gezien. De geplande wandeling rondom 6 maanden oud moest ik helaas annuleren, dus inmiddels zijn de pups geen puppy's meer...en zie hier hoe mooi (en hoe verschillend) ze zijn geworden. De twee reutjes Rocky en Oliver hebben het iets bredere hoofd van papa en Lola heeft het smallere hoofd waarschijnlijk van oma Tib meegekregen. Qua vacht is het met name Oliver die de echt Shepherd vacht heeft geërfd. Rocky en Lola hebben een minder fluffy en daardoor vlakkere vachtstructuur. 

Maar ach, hoe ze er ook uitzien, het allerbelangrijkste zijn de verhalen van de eigenaren. Zijn ze blij? Is hij/zij gezond? Is de hond zoals ze hoopten dat hij/zij zou worden? Voegt ie iets toe aan het gezin? Is ie lief? Goed op te voeden? Genoeg vragen van mij, als fokker, om achter te komen tijdens deze wandeling. En ook om zelf te zien...want de negen-maanden-pups live kunnen meemaken zegt veel meer dan een paar foto's of een filmpje. Maar het was genieten geblazen! Positieve verhalen van de eigenaren en daarnaast ontzettend sociale en vrolijke honden! Want wat hebben ze gespeeld, gezwommen en gestoeid.

Voor de eigenaren was het trouwens weer een leuke geruststelling. Alle honden zijn heerlijk aan het puberen geslagen en dit bezorgt de baasjes regelmatig wat zucht en steun werk. Maar hoe fijn is het om te weten dat het dus eigenlijk heel goed met de honden gaat en er niets mis is met de ontwikkeling. Die bananen zitten als het ware bij de aankoop inbegrepen. Zie het als een leuk extraatje ofzo. Dat ineens na een maand of wat zichtbaar wordt. Mooi toch? Een verrassingspakketje is er niks bij.

Live in action

Zooitje foto's 


Niet iedereen was in de gelegenheid om erbij te zijn. Gelukkig hebben ze allemaal een foto gestuurd zodat jullie kunnen zien hoe ze er ondertussen uitzien. 

Zusje & Pepper

Crumble & Stella

En als laatste prachtige Mylo