Home » Praktijk voor kinderen 'Alles doet er toe'

Pedagogische Praktijk Alles doet er toe

Plezier, ontspanning en op de juiste momenten kunnen focussen.  Dit zijn drie hele belangrijke aspecten voor kinderen om gezond op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Maar lang niet altijd gemakkelijk. Kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan en er wordt vaak veel van ze verwacht. 

Praktijk voor kinderen 'Alles doet er toe' heeft twee verschillende mogelijkheden om kinderen een handje te helpen met het vinden van ontspanning, plezier en rust en zo sterk te worden in hoofd en lijf en te kunnen focussen wanneer nodig. 


Stilzitten als een kikker 

Alles doet er toe organiseert Mindfulness voor kinderen, oftewel het trainen van de aandacht. Deze vaardigheid kunnen kinderen goed kunnen gebruiken in de huidige maatschappij. Leren focussen zorgt ervoor dat de concentratie toeneemt en  je niet zo snel meer wordt meegenomen in dingen die je niet kunt veranderen. 


Zo sterk als een paard met Boris & Broes

Alles doet er toe organiseert af en toe een waardevolle middag voor kinderen met de paarden Boris & Broes. Op stal moet er van alles gebeuren en eigenaren Barbara en Robert kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. En misschien nog wel belangrijker. Voor kinderen is het een uitgesproken gelegenheid om Boris & Broes beter te leren kennen, veel gezonde buitenlucht op te snuiven en kennis op te doen over omgaan met paarden.

Zo speelt lichaamstaal bijvoorbeeld een belangrijke rol. Zowel het lezen van de signalen die Boris & Broes geven, als bewustwording van je eigen lichaamshouding. Door spelenderwijs en onder begeleiding te oefenen, kunnen kinderen een positieve boost krijgen. Sterk in het hoofd noemen wij dat. Tel daar de lichamelijke inspanning van het helpen rondom stal bij op en zo kunnen kinderen mentaal én ook fysiek groeien.