Oproep: Boris & Broes zoeken gezelschap

Gepubliceerd op 3 februari 2019 om 19:29

Wie heeft zin (en tijd...) om ons te helpen Boris & Broes te voorzien van aandacht en beweging? Voor ongeveer drie keer per week (ma, di en 1 dag in overleg) zoeken wij iemand die enthousiast en ook kundig is. Vaker komen kan altijd overlegd worden.

Boris en Broes zijn bofkonten. Ze wonen in Reeuwijk (privé stal) en hebben de beschikking over paddock, weiland, bak(je) en stal. Er zijn geen andere paarden en dus kunnen ze hele dagen naar buiten en is er altijd ruimte om te rijden. Dit betekent wel dat er geen of weinig toezicht is.
Wij zoeken dus een (jong) volwassene. Dit kunnen ook twee mensen zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat het met z’n tweeën wel zo gezellig is. Beide paarden kunnen bereden worden.

Boris en Broes zijn allebei kruisingen met een Fries. Boris heeft ook Merens bloed en Broes dat van een Knabstrupper. Door de beperkte ruimte in de bak, zal er creatief gedacht en gehandeld moeten worden om onze paarden gemotiveerd te houden. Alleen maar rondjes hebben ze snel gezien.

Grondwerk, spelletjes of ‘anders dan anders’ wordt, naast wat dressuur, gewaardeerd. Als er een juiste positieve connectie met de paarden is ontstaan en als er voldoende vertrouwen bij ons is, kan er ook buiten in de polder gereden worden. En we beschikken over een trailer. Dus wellicht behoren tripjes naar strand of bos in de toekomst ook tot de mogelijkheden.

Omdat wij de enige stallers zijn, is de band met de bewoners erg goed. Dit willen we graag zo houden. Daarom verwachten we dat het terrein bij de paarden netjes wordt opgeruimd, dat de geiten en kippen gevoerd worden als dit nodig is, er rekening wordt gehouden met de drie kinderen. En dat er wordt gecommuniceerd over komen en gaan ivm wel of niet afsluiten van het erf. Ook is het fijn als er wat lichte stalwerkzaamheden gedaan kunnen worden. Paar drollen scheppen en opstrooien bijvoorbeeld. De grote mestbeurten doen wij zelf.

Verder is het bij stal best primitief. Er is geen verwarmde ruimte en officieel toilet. Maar een beetje creatief met de behoeften en het moet lukken. Tenminste, bij ons altijd wel :-)
Er is wel een overdekte plek met een zitje, koelkastje, koffieapparaat, waterkoker, kraan en elektra. Er is geen binnenbak. De weersomstandigheden zijn dus op alles van invloed. Bevroren bak, natte kop of juist klotsende oksels van de warmte. Alles is mogelijk. Verwende ruiters zijn bij ons daarom niet op de juiste plek bij ons.

Ben je na deze uitleg nog steeds enthousiast en nieuwsgierig? Dan horen we graag van jou of jullie!

Je kunt een mailtje sturen naar Barbara (info@barbarawielders.nl)
Of bellen met Robert (06-41023703)

Gr Barbara en Robert

Reactie plaatsen

Reacties

Juliette
5 jaar geleden

Ik ben gek op paarden veral op friespaard ik vroeg heel veel gereden en een eigen paard kan ik niet betalen dus ik hoop dat ik het mag doen