Home » Over Barbara

Wie

Aha, je wilt meer over mij weten…tof! Misschien heb je al wat gezien van de verschillende pagina’s van deze website of misschien ben je hier net begonnen. Maakt eigenlijk niet uit, want heel ingewikkeld is het niet.

Ik ben vooral geïnteresseerd in het leven. De start, het nest en alle ervaringen daarna. Wat maak je mee? Hoe ga je om met deze ervaringen en welke gevolgen heeft dit voor jou? En kunnen begeleiders en opvoeders daar eigenlijk nog invloed op uitoefenen? En zo ja, op welke manier?

De antwoorden van deze persoonlijke vragen zijn voor iedereen verschillend. En juist dat heeft mijn belangstelling. Mijn studies en interesses dwarrelen tussen pedagogiek en psychologie, van yoga en mindfulness naar dierengedrag bewonderaar tot bevlogen moeder. Hang daar maar eens een kaartje aan. Geen idee dus.
Ik beweeg mij graag tussen allerlei stromingen, overtuigingen en invloeden en bekijk die graag met humor en relativeringsvermogen.

Werk 

  • Eigen bedrijf 'Alles doet er toe'
  • Pedagoge
  • Auteur
  • Leerkracht
  • Trainer
  • Freelance redactrice

Interesses

  • psychologie en pedagogiek
  • mindfulness en yoga
  • natuur en dieren

Profiel

Mijn werkervaring is begonnen in het (basis)onderwijs. Van daaruit is mijn interesse in de ontwikkeling en de opvoeding van de mens verder doorgegroeid. Een studie pedagogiek heeft mij de gelegenheid gegeven om dit te combineren met een passie voor dieren. 

Mijn specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft tijdens die studie ervoor gezorgd dat ik nu, naast mijn baan in het onderwijs, een bedrijf run rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en het zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten rondom paardrijles geven aan kinderen centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden.

In augustus 2019 stap ik over van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Daar werk ik als 'Docent Dier' op een groene VMBO school. Beide werkplekken leveren veel inspiratie op die ik graag vertaal naar leesbare columns en artikelen. Mijn privéleven met twee paarden, twee honden, cavia's, kippen, kinderen en een man draagt hier trouwens ook een steentje aan bij. Mijn persoonlijke eigenschappen zoals humor en relativeringsvermogen zijn een rode draad in mijn werk en leven

Toekomst

De combinatie van een vaste baan in het onderwijs aangevuld met werkzaamheden vanuit mijn eigen bedrijf zijn ideaal voor mij. De rust van een vast inkomen en daarnaast alle ruimte om te doen waar ik blij van word, werkt goed voor mij. De toekomst heeft voorlopig weet van alles in petto. Tussen september en december 2019 verzorg ik een flink aantal KNHS nascholingen voor juryleden. En ook verwachten wij in het najaar een nestje Bordercollies van onze Tib bij ons thuis. Of het nou werk of privé is, ik heb er in ieder geval weer ontzettend veel zin in!