Wie

Aha, je wilt meer over mij weten…tof! Misschien heb je al wat gezien van de verschillende pagina’s van deze website of misschien ben je hier net begonnen. Maakt eigenlijk niet uit, want heel ingewikkeld is het niet.

Ik ben vooral geïnteresseerd in het leven. De start, het nest en alle ervaringen daarna. Wat maak je mee? Hoe ga je om met deze ervaringen en welke gevolgen heeft dit voor jou? En kunnen begeleiders en opvoeders daar eigenlijk nog invloed op uitoefenen? En zo ja, op welke manier?

De antwoorden van deze persoonlijke vragen zijn voor iedereen verschillend. En juist dat heeft mijn belangstelling. Mijn studies en interesses dwarrelen tussen pedagogiek en psychologie, van yoga en mindfulness naar dierengedrag bewonderaar tot bevlogen moeder. Hang daar maar eens een kaartje aan. Geen idee dus.
Ik beweeg mij graag tussen allerlei stromingen, overtuigingen en invloeden en bekijk die graag met humor en relativeringsvermogen.

Werk 

  • Eigen bedrijf 'Alles doet er toe'
  • Pedagoge
  • Auteur
  • Leerkracht
  • Trainer
  • Freelance redactrice

Interesses

  • psychologie en pedagogiek
  • mindfulness en yoga
  • natuur en dieren

Profiel

Mijn werkervaring is begonnen in het (basis)onderwijs. Van daaruit is mijn interesse in de ontwikkeling en de opvoeding van de mens verder doorgegroeid. Een studie pedagogiek heeft mij de gelegenheid gegeven om dit te combineren met een passie voor dieren. 

Mijn specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft tijdens die studie ervoor gezorgd dat ik, naast mijn baan in het onderwijs, een bedrijf run rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en het zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten rondom paardrijles geven aan kinderen centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden.

In augustus 2019 stap ik over van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Daar werk ik als 'Docent Dier' op een groene VMBO school. Beide werkplekken leveren veel inspiratie op die ik graag vertaal naar leesbare columns en artikelen.

Deze baan is overigens van korte duur want er doet zich een onverwachte mogelijkheid voor en in de zomer van 2020 verhuizen mijn man en ik naar een boerderij in Friesland. In Friesland ben ik weer terug in het basisonderwijs en werk parttime in twee onderbouw groepen. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om mij in het sociaal-emotioneel leren van kinderen op deze basisscholen te verdiepen.

Mijn privéleven met twee paarden, twee honden, katten, kippen, kinderen en een man zorgt elke dag voor een heerlijke deining van het leven. Ons landelijke leven in Friesland met onze dieren zorgt voor een dun draadje met de natuur. Er is altijd iets te doen op ons erf en er gebeurt dagelijks iets onverwachts. En dit bekijk ik graag met humor en relativeringsvermogen. 

Toekomst

De combinatie van een vaste baan in het onderwijs aangevuld met werkzaamheden vanuit mijn eigen bedrijf zijn ideaal voor mij. De rust vaste werkdagen en daarnaast alle ruimte om te doen waar ik blij van word, werkt goed voor mij.

De komende jaren druk met het opknappen van ons prachtige plekje in Friesland. Een schuur herbouwen, bomen planten, een tuin aanleggen en het paarden verblijf optimaliseren. Maar vooral genieten van de rust en ruimte om ons heen.