Pups Cato (week 5)

Zo, dat waren nog een paar drukke werkdagen, maar dan kan ik vandaag eindelijk schrijven dat mijn vakantie is begonnen. Precies op tijd want de pups zijn intussen behoeftig op meerdere vlakken. Dus de vijfde week ik van start gegaan met twee grote veranderingen in de prille leventjes. 

Zo hebben ze vanmorgen voor de eerste keer ander eten gekregen dan bij mama. Een handjevol brokjes geweekt in (kunstmatige) puppymelk. En nog wel buiten geserveerd. Na wat aarzelende hapjes en slokjes waren ze overstag en hebben de schaal helemaal leeg geslobberd. Met wat aanmoediging van Yuka, alias Hongerige Henk, trouwens. Want nu Cato steeds meer afstand neemt en kan nemen, weet Yuka precies wat er te halen valt. 

Ook hebben we de kist weggehaald. De laatste week sliepen ze eigenlijk alleen in de grote mand en wandelden ze na het slapen de kist in om een plasje te doen. Maar nu het zo'n mooi weer is, kunnen we ze beter gelijk aanleren om naar buiten te wandelen. Dus kist eruit, lekkere stoel erin en de puppytuin klaarmaken. En gelukt! Vanaf vandaag kunnen ze, nu nog letterlijk, zich storten op een nieuw leven in de grote tuin. 


Lopend buffet (vrijdag 15 juli)


Buitenspelen met Marijke en Theo 


Mart (zaterdag 16 juli)

Gisteren aan het eind van de dag werden de pups en ik blij verrast door de komst van Mart. Mart is een leerling die het afgelopen jaar bij mij in groep 3 heeft gezeten. Met Mart kon ik fantastisch praten, want hij weet veel en heeft ook nog eens een groot hart voor dieren. En al een beetje zakelijk instinct. Zo heeft hij met zijn ouders afgesproken dat hij de eieren, van de kippen die ze thuis hebben, mag verkopen. Tot op de detail heeft hij mij meegenomen in zijn verantwoordlijkheden en plannen ten aanzien van zijn kippen project. Ik houd er van. 

Toen bleek dat hij zich een dag had vergist in mijn laatste dag, hebben we een date geregeld. Een beetje quasi-nocha, zoals ik dat graag doe. Ik schreef mijn adres op een briefje en legde uit dat hij welkom is. En dat er puppy's thuis zijn... Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Deze boodschap lag direct compleet helder bij ouders op tafel en moeder had er nog een hele kluif aan om Mart gerust te stellen dat ze echt wel zouden gaan dit weekend. En dat is gelukt. De pups en ik hebben genoten!


Puppy bezoek (maandag 18 juli)

Dat moet een leuke verrassing zijn. Sterre en Fey werden vandaag door hun moeder meegenomen en kwamen zomaar terecht bij vijf wollige bolletjes. Wel met tandjes, zo merkten ze al snel, maar ook zo leuk om mee te spelen en te knuffelen. Laat één van deze pups nou over een paar weken mee naar huis gaan...whaaa, dat is even gaaf!

Er werd druk gekeken, nagedacht en geknuffeld. Welke is nou ook alweer een vrouwtje? En wie is eigenlijk de mama? En mag ie echt nog niet mee naar huis? En wie is de mooiste, knapste en liefste? Maaike en de meiden hadden het er maar druk mee. Nog even wachten en dan is het al zover. Nu eerste nog even genieten van de foto's. 


Hitteplan (dinsdag 19 juli)

Het was niet een heel ingewikkeld hitteplan die de pups zelfstandig hadden bedacht. Het bestond uit slapen op het koude zeil, eten en dan snel weer naar binnen, slapen, slapen en nog een tukkie doen. Het was nog niet eerder zo moeizaam om wat actie te te filmen of vast te leggen voor Barrie. Tot tien minuten geleden dan. Toen kwam de bende in actie in de tuin en was het even keten geblazen. Zie hieronder het resultaat.