Hoera, het spul is al één week oud! (13-01-2021)

Voorlopig is het nog een beetje een dooie boel in de kist. Dat is meestal het geval zou je zeggen, maar in deze kist kan het nogal tekeer gaan. Maar vandaag beginnen de dames en heren buitengewoon rustig aan het mini feestje ter gelegenheid van hun 1 wekerig bestaan 😃 Misschien begint het feestje later. Zou zomaar kunnen...

Een filmpje en close ups van de 1 week oude pups. 

Op welke pup ben jij verliefd aan het worden?

Donderdag 14 januari (8 dagen oud)

Er zijn drie foto's van elke pup gemaakt. Volgorde: Vos, Frenkie, Boots, Uk, Dubbe;, Teuntje, Mellow en Fier. Dan kunnen jullie zelf even tellen...welke foto van wie is :-) 

Knuffeltijd is begonnen (9 dagen oud)

We pakken de pups elke dag even op. Om te wennen aan onze geur en handen. En ook om, heel langzaam, te leren dat weg bij mama ook veilig voelt. Voor Frenkie is dat al zo 😃


Zaterdag 16 januari (10 dagen oud) 

Zaterdagochtend schoonmaak-ochtend! Vandaag moest de kist even worden uitgemest. Dus hup, pups in het bakkie en alles even verwisselen. Tot irritatie van Yuka trouwens. Weg lekkere nestgeur. Dus zodra ze er weer in mag, wil ze heel graag alles weer door elkaar husselen. Maar hé, wij hebben ook nog iets in te brengen, dus we zeiden: 'Nee Yoek', ga maar voeden ipv graven'. En dat deed ze. Brave hond!

Op de foto's is trouwens ook een wit bakje te zien. Dit hebben we voor het eerste gebruikt tijdens de bevalling en het bakje mag blijven!  Zodra er een nieuwe pup aankwam (dat kun je heel duidelijk zien aan het gedrag van de teef) legden we de pups in het bakje. Onderin zat een warme kruik en de rode lamp gaf warmte van boven. Zo hadden de nieuw geborenen het heerlijk warm en mama had alle ruimte om nog een kind op de wereld te persen. Bovendien kon Yuka haar kop makkelijk op de rand leggen en zo alle nieuwe geuren van haar kinderen opsnuffelen. En een likje natuurlijk. 

Een beetje spannend vond ik het wel. Omdat Fenne bijna 18 wordt, hadden haar broers en zus besloten om voor deze gelegenheid naar Friesland te komen. Geen vreemden voor Yuka, dus dat zou geen problemen moeten opleveren. Maar er zou wel meer drukte zijn in huis. Zou Yuka daar niet van slag van raken? Ik moet er toch niet aan denken dat ze stopt met voeden. Acht kleine molletjes zonder melk...whaaa, een heel slecht plan!

Maar gelukkig niets van dit alles. Yuka vindt zo haar eigen balans tussen tijd met de kinderen en tijd voor haar pups. Na een voeding vertrekt ze naar buiten waar volop actie was. Vissen, vuurtje stoken, beetje snuffelen en proberen oud brood te jatten. Na tien dagen de volwassen moeder uithangen, is het oké om even aan jezelf te denken. 

Daarnaast hebben haar pups in vele vreemde handen gelegen. En ondanks dat ze nog niet kunnen horen of zien, kun je direct zien dat ze herkennen dat de situatie anders is dan bij mama. De neusjes gaan al flink in het rond en doen vele nieuwe geuren op. Yuka zit er trots naast. Met haar hele lijf en kop vertelt ze aan haar grote vriend Toine:  'Allemaal van mij, best goed gelukt toch?'


Zondag 17 januari (11 dagen oud)

Na een druk weekend is iedereen best wel moe. Yuka en Tib kruipen op de bank. Beetje schaatsen kijken en een biertje drinken. Niks beters dan lummelen en bijkomen. 


Dinsdag 19 januari (13 dagen oud)

Nog niet bij alle pups, maar de eerste oogjes zijn open. Je ziet dat het allemaal nog heel pril is, maar het begin is er. Bij Fier en Dubbel is het echt al goed te zien. Fotograferen is lastig, want ik ben alleen thuis en stil liggen met oogjes open doen ze niet aan. Maar met een selfie is een klein beetje gelukt! 

 

Oja, en gekke Yuka ziet zichzelf slanker en kleiner dan ze is. Vanmiddag manoeuvreerde ze de kont in het kleine witte bakje. 

Zou ze jaloers zijn op de pups die daar tijdens het verschonen van de kist in liggen? Of zou ze lijden aan een postnatale depressie en alles niet helemaal helder meer zien en denken dat dit haar mand is?