Pups Cato (week 6)

Wat een feest vandaag voor de pups. Zoveel kusjes en knuffels kunnen ze wel waarderen. En de aanstaande baasjes Irene en Leon lagen zelfs gezellig op de grond bij ze. Hoe fijn wil je het hebben? De pups vonden het wel wat en vielen in slaap op schoenen, in armen en zelfs in handen. Een  succes bezoekje voor beide partijen. Wel nog wat huiswerk...want welke pup gaat het worden?


Stofzuiger en lekker buiten eten (vrijdag 22 juli)

Iedere moeder doet het anders. Zo ook in hondenland. Cato is een zeer geduldige en zorgzame mama. Zo ruimt ze nog steeds, ondanks dat de pups andere ontlasting hebben vanwege de brokjes die ze al eten, nog elke dag trouw op.

En opruimen is in dit geval een directe vertaling van opeten. Dus zodra de hele bende in de tuin is, speurt zij het hele speelveld af op zoek naar schijt. Om maar gewoon te benoemen zoals het er uit ziet....vies. 

En als mama aan het poetsen is, kunnen de kinderen mooi aan tafel. En ook nog eens lekker buiten, wat wil je nog meer?


Een auto vol (23 juli, 5,5 week oud)

Het is de tijd voor puppy bezoek. Meestal een feest voor beide partijen. De pups genieten altijd enorm van een zooitje nieuwe enkels in de puppyren. En vandaag was het helemaal kassa, er kwam namelijk een auto vol met vers vlees om aan te knabbelen. Inclusief een ienieminie mensje. Die op haar beurt wel even moest wennen aan dat kleine grut. Thuis staat ze met gemak tussen de koeien maar deze bijtgrage exemplaren met scherpe nageltjes was wel even wennen. Gelukkig werden de pups uiteindelijk moe en kon er makkelijker worden geknuffeld. Het was weer een enerverende ochtend.


Puppy bezoek, tenen alarm en veterdagen (zo 24 en ma 25 juli)

Het gaat hard met de ontwikkeling van de pups. Ze rennen zelfstandig naar buiten voor een plas of drol, krijgen meer oog voor alles wat zich buiten de pupppyren afspeelt en hebben een fascinatie ontwikkeld voor tenen en veters. Wat betekent dat je best wel wat te verduren krijgt op het moment dat je voet aan wal zet. Vier vrouw en één man sterkt duiken storten zich op beschikbare lichaamsdelen en inspecteren alle schoeisel. Op zich niks mis mee en een gezonde ontwikkeling, maar onhandig is het wel. Lopen is namelijk sindsdien een gevaarlijke aangelegenheid. Zodra je een stap zet, duikelen de pups met je mee en de kans de je struikelt (omdat je er geen een plat wil trappen) is redelijk aanwezig. Heb je een stoel bereikt, dan kun je pas opgelucht ademhalen en gaan de pups weer een eigen leven leiden. 

Puppy bezoek (en naar de paarden)