Week 7 is van start (maandag 28 maart)

Het was de hele dag grijs en kil. Totdat ik thuis kwam, toen brak de zon door en was het een uitstekend momentje om samen met de pups lekker buiten te schakelen van werk naar thuis. Zij hebben mij gemist (tenminste, dat denk ik graag) en ik kan de liefde van de vijf kleine bendeleden ook goed gebruiken. 


Een saaie dinsdag die uiteindelijk toch niet saai was...

Het kan niet elke dag feest zijn. Of toch wel? Vandaag leek een normale en tikje saaie dag te worden, maar toen kregen de pups spontaan bezoek van aanstaande eigenaren. Zoveel energie van buiten konden ze wel gebruiken. Aandacht is altijd goed en is wat de pups betreft nooit genoeg. Zelfs Yuka en Tib genoten mee!


En jawel, alle bendeleden zijn goedgekeurd! (31 maart)

Altijd spannend, een bezoekje aan de dierenarts. Niet alleen omdat het een flink uitstapje is voor de pups, maar ook omdat ik graag gezonde hondjes wil fokken. Oogjes, oren en het gebit, alles wordt goed nagekeken.

Ze krijgen de eerste injectie en een chip. Vooral de laatste is een flinke naald en die moet er toch echt in worden geprikt. Maar gelukkig heeft de dierenarts het vaker gedaan en worden de pups vakkundig afgeleid met wat lekkers. En terwijl ze genieten van deze onverwachte traktatie zit de chip er eigenlijk zo in. 

De heen en terugweg in de oude skykennel heeft het spul trouwens voorbeeldig doorstaan. Half op schoot om toch een beetje troost te zoeken en op de terugweg met z'n allen gezellig op een hoopje een tukkie doen. 

Enne, mochten jullie denken dat zo'n uitje routinewerk is voor de dames van de dierenkliniek, dan moet je even goed te foto's bekijken. Het werd nog net geen wedstrijdje 'hoeveel assistentes passen er in een spreekkamer?' En de pups maar genieten van alle aandacht!

Het volgende bezoekje aan de dierenarts is voor de aanstaande eigenaren. Als ze 9 weken zijn is het al zover! Mocht je een druk bezette dierenarts hebben, kun je nu dus alvast een afspraak maken. 

Na het bezoek aan de dierenarts en een flinke lange rustpauze, was het nog niet voorbij met de pret. Er kwamen weer een aantal Bantegase kinderen even gezellig puppy knuffelen.

Hoewel dat knuffelen wel lastiger wordt aangezien de pups ook graag een tandjes willen gebruiken. Schoenen, veters of een broekspijp...heel kieskeurig zijn ze niet, als er maar gewerkt kan worden met het bekkie. 


Vijf kleine wolfjes (zaterdag 2 april)

Yuka voedt nauwelijks meer. Soms krijgen de pups een seconde de tijd om te proberen een tepel vast te pakken, maar meestal hebben ze dan al een snauw te pakken. Toch blijft ze nog enorm betrokken bij haar kinderen. Zo maakt ze er een gewoonte van om een bot niet zelf op eten, maar te begraven in de tuin en op een ander moment weer tevoorschijn te toveren. Vervolgens gooit ze die triomfantelijk in de gemeente voor wie wil. Gisteren had ik Yuka en Tib verwend met een dik en ook groot bot van Carnis. Ik weet niet eens meer wat het was, maar iets van eend, hert of rund ofzo.  Het ruikt in ieder geval als een bunzing, maar lekker dat ze het vinden. En de pups dus ook. Zie hieronder vier filmpjes van het feestmaal voor de vijf kleine wolfjes.