Vier weken oud!

Het is een beetje cliché, maar ik kan het nauwelijks geloven dat de kleintjes alweer vier weken oud zijn. En toch is het zo. Tijd vliegt zoals gewoonlijk. En ach, het is maar goed ook. Zou niet best zijn als er geen vooruitgang is te bespeuren. 

En die is er wel degelijk. Yuka is wel zo'n beetje klaar met voeden en de pups krijgen nu een aantal keer per dag een voeding van ons. Dan weken we de puppybrokjes in de warme puppymelk en hupsakee, ze slobberen het zo naar binnen. 

Yuka gaat wel vaak de gemeente in, maar laat het gespuis maar twee of drie keer aan de tiet. Onder licht gebrom, dat wel. De uiers zijn rood van de nagel-haaltjes en blauw van de tandjes.

De rest van de verzorging laat ze over aan oma Tib. Die likt en poetst zich het habuskalabus met acht exemplaren. Maar ze doet het met liefde, want zelfs als alles en iedereen slaapt, is Tib niet weg te krijgen.


Bofkont (woensdag 3 februari)

Zo fijn, om leuke baasjes te vinden voor onze hondjes. En niet omdat ze het gaan doen zoals ik het zie, maar dat we elkaar vinden in de acceptatie van eigenheid in contact met een hond. En veel woorden zijn er niet nodig voor het vertalen van een gevoel. Natte ogen bij aanblik van de pups in de gemeente direct na binnenkomst zegt genoeg. Liefde voor dieren roept maar al te vaak iets op dat niet direct te vertalen is. En dat hoeft ook niet. De pups die hier naar toe mag, is ook al een bofkont. Net zoals wij. 


Donderdag 4 februari

Een drukke werkdag voor ons vandaag. Hoewel Fenne en ik beide vanuit huis werken, is het toch soms lastig om de boel te combineren. Mijn online lessen met mijn kinderen uit de klas zijn namelijk niet te combineren met acht hongerige hondjes. Alhoewel de kinderen het liefst willen dat ik mijn computer verplaats naar de gemeente zodat ze kunnen meekijken naar de kist met inhoud. Maar ja, er moet natuurlijk wel iets gedaan worden aan lezen en rekenen.

De hoogtepunten voor de hondjes waren de ontmoetingen met het blauwe balanskussen en de kat via het kattenluik. Voor ons was dat het moment dat de computer eindelijk dicht kon. Online is hartstikke vermoeiend!


Bezoek dag! (vrijdag 5 februari)

Er werd lang naar deze dag uitgekeken. Een aftelkalender maakte het verlangen overzichtelijker. En dan is het eindelijk zover. Daar zijn ze dan...de puppy's in het echt! En oh, wat zijn ze lief,  wollig en zo schattig onhandig. Er werd weer veel geknuffeld in de gemeente. Blije toekomstige eigenaren en blije hondjes. Want slapen in armen doen ze graag. En wakker worden en kusjes kregen is helemaal een feest. Wat een dag...


Eén maand oud! (zaterdag 6 februari)

Je kunt je het niet voorstellen op het moment dat ze geboren worden. Maar onder onze ogen is er een transformatie geweest van molletje via cavia naar pup. En dat laatste vieren we vandaag. Als je een maand oud bent geworden, verdien je de officieel naam van puppy. En dat moet gevierd worden, vonden de toekomstige eigenaren die vanmorgen op bezoek kwamen. Een vers gebakken appeltaart onderstreepte deze insteek. 

Maar niet alleen wij zijn verwend, ook de pups hebben dit bezoekje uitermate ontspannen ervaren. Emiel heeft alle pups op geheel eigen wijze uitgebreid gemasseerd. Zijn benen als behandeltafel en zijn handen als gereedschap. Weg vlogen de kleine puppy zorgen en los ging het koppie. Mmmmmm....dat was fijn!

Wat een aandacht vandaag! In de middag was het weer feest en konden de pups rekenen op nog een potje aandacht en bewondering. En wat een leuk gezin weer. Wij zijn zo blij met de gezinnen die we hebben gevonden. Echt de belangrijkste reden waarom het loslaten van de pups eigenlijk niet eens zo moeilijk is. Met liefde overhandig ik een van de pups aan een gezin dat net zo blij wordt van het leven met een hond als wij. Met liefde zie ik ze gaan. Dat klinkt misschien gek, maar ik ben een groot voorstander loslaten. Een ander iets gunnen, dat ook. En bij dit gezin zit dit ook weer, net zoals bij de anderen die ik tot nu toe heb ontmoet, helemaal goed. Wie de gelukkige pup is, blijft nog even spannend, maar dat hij of zij een mooie plekkie krijgt, is gegarandeerd!


Muziekdag (zondag 7 februari)

Honden zijn geweldig, maar niet zaligmakend. Want wat moet een mens zonder muziek? Zonder teksten die, in combinatie met de noten, je bij de strot grijpen? Of zonder de swing die het leven even  krijgt als het hard door de woonkamer glijdt? Wij zijn fan. En omdat we hier in huis met allerlei verschillende leeftijden te maken hebben, komen er ook heel veel verschillende genres voorbij. En onze honden genieten altijd mee. Zo rennen ze bij een up tempo nummer direct naar de bak met speeltjes om vrolijk met speeltje in de bek mee te doen. Wij dansen en ondertussen schud Tib een plastic Welkoop kip aan diggelen. Oma is van alle markten thuis.

Om jullie hondje voor te bereiden op jullie muziekkeus, volgt hier een vrijblijvende uitnodiging voor alle aanstaande eigenaren. Laat mij weten welk nummer zeker in het socialisatieprogramma moet zitten. Welke muziek is essentieel om het leven in jullie huiskamer te kunnen overleven? En ik film de reacties van de pups en plaats de filmpjes hier op de site. Leuk toch? Een beetje hond is op de toekomst voorbereid...dus kom maar op met die suggesties.

Reactie plaatsen

Reacties

Jetse, Nienke & Salomé
3 jaar geleden

Hier staat overdag bij Jetse vaak pianomuziek aan en waar ik ben vaak acoustische luistermuziek. Daar is niet zoveel swingends aan MAAR belangrijk dat Zusje kan dealen met een dikke dosis DikkieDik en “zeg ken jij ook Boris Beer” (nijntje) En daar mag dan op gedanst worden 👏🏻👏🏻

Annelie&Jan
3 jaar geleden

Wat een super idee! 😍 wel lastig kiezen want wij houden van allerlei muziekstijlen. Jan roept Coldplay fix you, en wat ik leuk zou vinden is Adèle hometown Glory maar ook George Michael, Joe Jackson, Toco bv nummer Mane of iets klassieks; arvo part, Paul rigter
Genoeg om te kiezen. We verheugen ons weer! Groetjes Annelie&Jan

Ineke
3 jaar geleden

Wat een goed idee!

Een van onze favorieten is Just Breathe van Pearl Jam, liefst de live versie. Lekker meezingen bij het refrein!

Jullie liedje vinden we trouwens ook erg mooi, een nieuwe ontdekking voor ons.

Barbara
3 jaar geleden

Wat leueueueueuk! We gaan er mee aan de gang!

Sandra van kessel
3 jaar geleden

Wij houden van lekkere dansmuziek zoals van Shakira met hips don’t lie😀

Yvonne van Ree
3 jaar geleden

We vinden Sting geweldig. Bijvoorbeeld het nummer Mad about You.
We zijn benieuwd!

Patty
3 jaar geleden

Ik ben wel benieuwd hoe ze reageren op het nr. Love not war van Jason Derulo. ☺️

De filmpjes komen er aan hoor. Maar aangezien we de pups niet willen platwalsen met teveel muziek achter elkaar, duurt het nog even voordat we de reactie van alle inzendingen hebben. 

Shakira

 

Vandaag de dans van acht met Shakira. Erg leuk om te zien. Rete spannend in het begin. De pups zoeken dekking bij ons omdat ze niet weten wat ze boven het hoofd hangt. Je kunt ook zien hoe snel pups herstellen en de actie juist weer opzoeken. Nog wel een beetje aarzelend trouwens. Maar alles went hoor. Ze liggen nu heel hard te slapen (en te dromen) om de nieuwe dans te verwerken en misschien wel te onthouden. Je weet het niet...zijn wel hele slimme exemplaren natuurlijk :-

Jason en Sting


Maandag sneeuwdag (8 februari)

Wat bij de rest van Nederland op zondag al op de grond lag, is bij ons in de nacht van zondag naar maandag gevallen. Vanmorgen werden we wakker in een véél wittere wereld dan gisteren. En dus is er werk aan de winkel. Want behalve de pups hebben we ook paarden, kippen, poezen en konijnen. Aangezien al het water is bevroren, is het een heuse sport te noemen om al onze dieren te voorzien van drinkbaar water. Bikken en sjouwen met emmers dus. 

Ondertussen moesten de pups weer ontwormd worden. Dat betekende op de weegschaal en een spuitje met zooi in het bekkie. Ze vinden het allemaal best hoor. Maar als er ondertussen ook 8 keer wordt gepoept en 16 keer wordt geplast in de gemeente (en lang niet allemaal op de krant...) hebben we handen en ook ogen te kort. Want voordat je er erg in hebt, sta je weer met je grote teen in de plas. Want in tegenstelling tot de vorige twee nesten, kunnen de pups (nog) niet naar buiten. En dat scheelt een hoop bukken. Want buiten plassen en poepen doen de pups graag en het scheelt ons rollen vol met keukenrol. 

Hieronder van alles en nog wat aan beeld. Het weegritueel, de anti-worm pasta, actie in de gemeente en een filmpje van onze blije paarden. Misschien ook wel leuk om te zien wat er ondertussen zich buiten afspeelt.

Dinsdag 9 februari 

Zie hier één van de dagelijkse maaltijden. Brokjes geweekt in (puppy)melk. En het gaat er goed in zoals jullie kunnen zien en horen. Wel bijna tijd voor aparte bakjes trouwens. De enthousiaste bourgondische types gaan anders veel meer binnenkrijgen dan de 'rustig an' pups. En dat is niet de bedoeling natuurlijk. Verschillen zijn om rekening mee te houden. 

Verder is de maaltijd altijd opletten geblazen voor ons. Ten eerste omdat er veel te bespeuren valt qua gedrag en ten tweede omdat er direct na het eten ook iets uit moet. Dus hup, boven die krant met die fluffy billen!