Barbara Wielders

Over paardrijles geven, kinderen en dieren

Leuk dat je op mijn website bent beland!

Hier kun je zowel mijn professionele leven als mijn persoonlijke passie vinden. Ook kun je  blogs lezen met onderwerpen waar ik over nadenk en mij mee bezighoudt.

Ik organiseer cursusdagen voor instructeurs die paardrijles geven aan kinderen. Er zijn de afgelopen jaren drie verschillende nascholingen ontwikkeld.

Deze worden allemaal ondersteund door de KNHS en deelnemers ontvangen 35 licentiepunten na deelname. 

Op persoonlijk vlak geniet ik, samen met mijn man, van onze boerderij (Bij Broes) in Friesland. Daar leven we gezellig met onze paarden, kippen, katten, konijnen en honden. Mee kijken of weten wat wij daar doen? Dat kan op mijn persoonlijke pagina van deze website. 

Lieve groet, Barbara Nieuwste Blogs van Kinderen leren paardrijden

Dansen met gedachten

Iedereen heeft ze. Fluisterende stemmen in je hoofd die overal commentaar opleveren. Ergens iets van vinden kun je wel aan ze overlaten. ‘Je bakt er weer geen drol van’. Of: ‘Kun je dat nou nog niet?’

Lees meer »

Bezinken

Bij veel paardrijlessen zit er ongeveer halverwege de les een pauze. Pony’s mogen een lange teugel, kinderen kunnen even babbelen en de instructeur heeft even adem en koffiepauze. Zo wordt er een aantal minuten gepauzeerd. Niks mis mee.

Lees meer »

Relatie

Niets zo tegenstrijdig als kinderen begeleiden. Voor instructeurs is het heel vaak belangrijk om oogcontact te maken met hun jonge ruiters. Ogen kunnen namelijk veel vertellen over de gemoedstoestand waarin iemand zich bevindt.

Lees meer »

Fiksen

‘Het moet wel leuk zijn’. Of: ‘Plezier is het belangrijkste’. Deze zinnen worden veel gebruikt als er wordt gesproken over de start van het leren paardrijden voor kinderen.

Lees meer »

Duizendpoot

Een combinatie van een pony en kind van dichtbij even op weg helpen, betekent voor veel instructeurs direct dat je de rest even minder ziet.

Lees meer »

Verwachtingen

Alle instructeurs krijgen hiermee te maken. Lesgeven aan kinderen heeft namelijk de consequentie dat je niet alleen te maken hebt met verwachtingen van kinderen, maar ook van de ouders.

Lees meer »

Wie vind jij eigenlijk het leukst? Boris of Broes?

Bekijk resultaten

Nieuwste Blogs van Boris & Broes

Zo sterk als een paard

Wat een weer hadden we vandaag tijdens de eerste middag 'Zo sterk als een paard' met Boris & Broes. Niet te heet en niet te koud, het was geweldig weer om te rommelen en te klooien rondom stal.

Lees meer »

Op kamp

Gezien zijn jonge leeftijd van drie-en-een-half gunden wij Broes afgelopen zomer wat vrijheid en een zooitje gras. Niet oefenen om bereden te kunnen worden, maar gewoon een beetje dartelen tussen soortgenoten.

Lees meer »

Trampoline angst

Na twee dagen binnen zitten tijdens mijn opleiding voor Mindfulness trainer, begon ik de dag van vandaag heerlijk buiten bij onze paarden.

Lees meer »

Druk met weinig

Zo’n mooi weer was het niet eens vandaag. En toch hebben Robert en ik, Tib en Yuka, Boris & Broes en Jasmijn en Yvie en een kleine krullebol een heerlijke middag gehad. Het is net kamperen. Een uur in de weer om koffie te zetten en eigenlijk geen tijd om op te drinken.

Lees meer »

Anders dan anders

Mijn kinderboek ‘De avonturen van Boris & Broes’ heeft geen Avi-niveau. En het is ook al niet in een hokje te plaatsen qua omschrijving; is het nou een prentenboek of een gewoon leesboek? Om over het formaat nog maar te zwijgen. Want ik ben niet eerder zo’n lang boek tegengekomen. Kortom, mijn paarden Boris & Broes zijn in een best apart kinderboek beland.

Lees meer »

Oproep: Boris & Broes zoeken gezelschap

Wie heeft zin (en tijd...) om ons te helpen Boris & Broes te voorzien van aandacht en beweging? Voor ongeveer drie keer per week (ma, di en 1 dag in overleg) zoeken wij iemand die enthousiast en ook kundig is. Vaker komen kan altijd overlegd worden.

Lees meer »

Nascholing

€ 95,00

Nascholing

€ 95,00

Kinderen leren paardrijden organiseert drie verschillende cursusdagen. Deze dagen zijn geschikt voor alle instructeurs en mensen die enthousaist zijn over kinderen, pony's en lesgeven. Alle cursusdagen worden ondersteund door de KNHS en instructeurs krijgen na deelname 35 licentiepunten bijgeschreven.

Cursusdag 1: Vanuit pedagogisch perspectief
Cursusdag 2: Een bak vol kinderen (met gastdocent Saskia Kokkeel)
Cursusdag 3: Lesgeven aan tieners 

 

Deelname kosten €95 (inclusief koffie/thee, lunch, cursusmateriaal en deelnamecertificaat)

Docent: Barbara Wielders

35 KNHS licentiepunten

Het eerste boek in Nederland dat gaat over de pedagogische aspecten van het leren paardrijden aan kinderen. Er wordt geen uitleg gegeven over de houding van de ruiter of over andere rij technische informatie. In dit boek wordt het leren paardrijden vanuit een ander perspectief benaderd, namelijk vanuit een pedagogisch perspectief. 

 

Meer informatie

 

Kindercolumns; een omschrijving die goed past bij de korte verhalen over de paarden Boris & Broes die zijn geschreven door eigenaresse Barbara Wielders. Doordat zij alledaagse gebeurtenissen met een humoristische bril bekijkt, wekken de avonturen van juf Barrie en haar paarden op zijn minst een dikke glimlach op. En als de columns dit niet voor elkaar krijgen, dan vast wel door de geweldig vrolijke en kleurrijke illustraties van Annelies Touw.

Dit boek is geschikt om voor te lezen maar ook hartstikke leuk voor kinderen om lekker zelf in te duiken. Leeftijd onbelangrijk. Liefde en enthousiasme over paarden en dieren wel!

 

Meer weten over Boris & Broes