Stappenplan gretig eten

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 12:47

Heb je wel eens genoeg van dat getreuzel van je kinderen aan tafel? Dat gemiep over werkelijk alles wat op het bord ligt? Moet je smeken om je kinderen een hapje te laten nemen? Bidden of er misschien iets in gaat voor de avond?

Volg dan dit handige stappenplan 'gretig eten'! De ultieme oplossing voor kinderen die in jou Cruella de Vil naar boven halen tijdens de maaltijd.

  • Stap 1

Als eerste zorg je er voor dat je kinderen een behoorlijke tijd niets gegeten hebben. Ook geen tussendoortjes. De maag moet goed leeg zijn. Twijfel je? Plak er dan nog even een halve dag aan vast.

  • Stap 2

Vervolgens serveer je een aantrekkelijke en warme maaltijd.

  • Stap 3

En nu wordt het even tricky, want je timing moet goed zijn.

Zodra de eerste hap is genomen en het smaakt overduidelijk naar meer, ruk je onverbiddelijk het lekkers uit de mond van je kinderen. En geen genade. Gewoon weglopen met het eten en niet meer omkijken. Huilen, mekkeren, piepen of zelfs stampvoeten; je kinderen kunnen het bekijken. En let op; het eten houd je nog wel even in het zicht. Je draalt als het ware om de tafel heen en laat ze kwijlend opkijken naar jou en de voorraad.

  • Stap 4

Je herhaalt stap 2

  • Stap 5

Je herhaalt stap 3. Met als toevoeging dat je nu, met eten, uit het zicht verdwijnt. Let op: toon wederom geen medeleven. Je hele houding is gericht op de boodschap: ‘Jammer joh, de tijd is voorbij.’

Vervolgens wacht je weer een hele poos zodat je zeker weet dat de maagjes knorren om inhoud. Wees betrokken bij je kinderen, maar negeer tussentijds hongerig verlangen en snauw je kinderen gerust af zodra ze een poging doen om eten aan je te ontfutselen. En onthoud goed. Jij bepaalt wanneer, wat en hoe lang er gegeten wordt. Accepteer geen gezeik en inzet van fysieke middelen.

Doorloop dit stappenplan één, hooguit twee keer en je probleem is foetsie. Succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.