Zaterdag 24 april 2021

In een rap tempo bevalt onze poes Foppe van drie gezonde en prachtige kittens. Moeder en kinders maken het alle vier uitstekend en genieten van de kraamtijd in de bijkeuken. Zo nu en dan komt zusje De Haan even op kraamvisite. Wat een gezelligheid!

Een dag oud (wat een frummeltjes nog...)


Voor het eerst naar buiten (zondag 9 mei, 2 weken oud)

Van ons gezin is Isa degene die altijd weer iets leuks of creatiefs verzint voor de katten. Vandaag vond ze het tijd dat de kittens even naar buiten mochten. Nog wel ff met z'n drietjes, want alleen vinden ze maar gek en zetten het dan op een piepen. Het avontuur begint met kleine stapjes. 


Mini verhuizing (zaterdag 15 mei, 3 weken oud)

Het veilige dooshuis van Foppe en haar kittens staat onder een tafeltje en het is daar redelijk donker. In het begin was dat natuurlijk lekker veilig, maar nu ze drie weken oud zijn, mogen ze wel iets meer licht en actie inhaleren. Dus even op schoot in de woonkamer en ook een andere plek in de bijkeuken. Foppe vindt het allemaal wel best en laat alle aandacht heerlijk over haar heen komen. De honden checken even de nieuwe huisvesting. 


Zaterdag 22 mei (vier weken oud)

'Wat gaan we doen vandaag?' Je ziet het ze denken. De kittens willen elke dag een stapje verder op avontuur. Langer zonder mama, langer wakker en nu ook buiten de veilige doos op stap. Zie de filmpjes

Ze herkennen trouwens mijn hand, stem en geur en dus ben ik een geaccepteerd alternatief voor als het buiten-de-doos-leven even eng is. Heerlijk om weer even nodig te zijn. Met twee min of meer volwassenen kinderen verlang je wel eens terug naar die tijd dat je nog echt nodig was. Neem een nestje kittens en je kunt er weer even tegenaan zou ik zeggen.

Let trouwens niet op de smoezelige deken. Vlak na de opnames kreeg het trio weer een schoon kleedje op lekker op te tukken. Waar ze kennelijk niet eens zo heel blij mee zijn want het ontbreken van nestgeur is even wennen. 

Maar goed gaat het met onze drieling!


In en out of the box (25 mei 2021)

Het heerlijke trio ontdekt steeds meer. Sinds vandaag kunnen ze zelf uit en in de doos. Het betere klim en klauterwerk zeg maar. Gordijnen; here we come...🤪


Bengels (5 juni, 6 weken oud)

Terwijl de kittens op avontuur willen, heeft Foppe het heen en weer. In en uit de bijkeuken...bij en zonder haar kinderen. Omdat we geen kattenluik in de deur hebben, kregen wij het ook een beetje op de heupen van dit gedoe.

En dus heeft Rob de puppyren van stal getrokken en heeft daarmee een afgesloten speelterrein voor de kittens gecreëerd. De deur kan nu open blijven staan zodat er veilig buiten gespeeld kan worden en tegelijk kan mama Foppe in en uit.

Wat een rust. Onze andere kat De Haan kan het wel waarderen en komt ook gezellig buurten. Zo zitten we met z'n allen op een paar vierkante meter. Niks an, een groot erf...😃