Klussen Bij Broes

Aan klussen geen gebrek op Boerderij Bij Broes. Vanaf dag 1 dat wij hier wonen, werken we met lijstjes. Grote projecten en kleine klusjes. Soms werkt Rob alleen, soms klussen we samen en af en toe worden er kinderen, familieleden en/of andere belangstellenden ingevlogen om te helpen. Er is hier dus altijd iets om naar uit te kijken of tegenaan te hikken. Tis maar hoe de pet staat. Maar geklust wordt er!

Verven, vloer leggen, verhuizen & meer (voor en na de verhuizing, juli 2020)

Aanleg bak aan de voorkant van ons huis (zomer 2020, met Rob, Michelle en Brandon)

Openslaande deuren aan de zijkant van het huis (najaar 2020, door de tuindeurenman)

Zagen en verslepen van omgewaaide boom (herfst 2020)

Tijdens een flinke herfststorm is een dode boom geknakt en uiteindelijk gevallen. Omdat de boom helemaal over de sloot lag, was het oprecht een klus te noemen om de boom weg te krijgen. Met de interne druk van 'er is nog zoveel te doen' heeft Rob gedacht dit varkentje wel even in z'n eentje te wassen. Maar daar dacht Boerderij Bij Broes heel anders over en trakteerde Rob op een harde levensles. Tijdens het afzagen van een tak gleed de ladder weg en viel Rob precies op de rand van de border. De zes weken verplichte rust is goed voor de mentale processen in de kop. Dat je niet alles kunt bijvoorbeeld. Of dat je beter samen kunt klussen op zo'n groot erf. Of dat je ook heel tevreden kunt leven met het idee dat niet alles af is. En waarom is af überhaupt belangrijk? Zijn plannen maken en doelen hebben niet precies datgene wat wij nodig hebben om zin te hebben in het leven? 

Ruim twee maanden later is de klus uiteindelijk gelukt. Samen met Fenne werkt toch prettiger!

Klussen met Har; bouwen bruggetje en aanleggen bospad (okt. 2020)

Aanleg knuffelwei en track voor de paarden (voorjaar 2021)

Als verjaardagscadeau voor mijn 50ste verjaardag (mei 2021) heb ik gevraagd of mijn kinderen en aanhang zin hadden om te helpen met het maken van de knuffelwei en daaromheen de track voor Broes & Dieke. Een track is eigenlijk gewoon een sjiek woord voor pad. Door een afgesloten stuk (de knuffelwei) te creëren hebben de paarden iets om omheen te lopen. En precies dat gaan ze doen. Dus in plaats van geparkeerd staan bij de hooibak, moeten ze nu aan de wandel om ergens te komen. Ze bewegen dus meer dan een rechthoekige paddock waar geen reden tot lopen is. De knuffelwei wordt voor de konijnen en schapen. 

Voor & Na

Klusteam: Rob, Toine & Isa, Fenne, Romée, Joren en Renée en buurman boer Arjan

Fiksen pergola voorkant van het huis (juli, 2021, met Toine en Isa) 

Achterkant schuilstal vervangen (oktober 2021, Rob & Brandon)


Inrichten winterhoekje tegen de stalmuur

Lang leven Pinterest! Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt ideeën voor huis, tuin en erf. In dit geval vonden we de stalmuur een beetje saai. Na wat speurwerk op Pinterest in combinatie met marktplaats was het eigenlijk zo gepiept. Alleen het windlicht mist nog. Die staat braaf de wachten in Utrecht, waar vriendin Karin h'm heeft opgehaald. Zo blijft het een sociaal gebeuren, dat geklus :-) 


Plaatsen laurierhaag (28 november 2021)

Iets meer privacy in de tuin aan de kant van de weg, dat is de reden om een haag te creëren. En wat extra veiligheid. Dat de honden iets minder gemakkelijk de weg op kuieren. Niet dat ze dat vaak doen, maar toch zit een per ongelukje in een klein hoekje.

Op vrijdag halen Rob en ik een trailer vol met struiken in Lippenhuizen en zondag plaatsen Michelle en Rob het eerste gedeelte.