Onze honden

Tib

Yuka

 Tib & Yuka zijn onze twee heerlijke honden. In 2016 hebben we Tib, een Border Collie zonder stamboom, laten dekken door de Australian Shepherd Cody. Daar hebben we Yuka van gehouden. Yuka is dus een Aussie-Border mix.

In 2019 heeft Tib haar tweede nestje gekregen. Deze keer was Prins, een Border Collie, de gelukkige. Voor alle vier de hondjes hebben we hele leuke eigenaren gevonden. Hieronder twee foto albums van beide nestjes. 

Van Yuka hebben wij begin januari 2021 een nestje gekregen. Lees meer hierover op de pagina Pups van Yuka & Mason.

Als alles goed gaat, verwachten wij van Yuka haar tweede en laatste nest in februari 2022. Omdat haar nest met Mason zo geslaagd was, hebben we er voor gekozen om weer met dezelfde man op date te gaan. 

Tib & Cody's puppy's (2016)

Puppy's van Tib & Prins (2019)

Puppy´s van Yuka & Mason (2021)

Een nestje hondjes is niet zomaar wat. Het is, behalve ontzettend leuk en aandoenlijk, ook gewoon hard werken. Daarom doe ik dit ook nooit in mijn eentje. Als eerste is Rob mijn steun en toeverlaat. Hij timmert een werpkist, fikst de puppy-ren en maakt altijd alles goed schoon. Mijn kinderen Toine en Fenne, en hun vrienden, staan altijd paraat om te helpen. Wandelen, knuffelen en ook plas en poep ruimen doen ze allemaal. 

Naast alle knuffels krijgen de pups van alles mee. Omdat we de puppy-ren met buiten verbinden, beginnen we al met een kleine zindelijkheid training. Wakker worden betekent de deur open en naar buiten hobbelen. En dat leren ze snel hoor!

Ook hebben we een grote schuur waar we een puppy speeltuin creëren. Zo kunnen wij, en ook de aanstaande baasjes, even met de pups naar een andere veilige omgeving. Een balkje om over te lopen en een iets om op de klimmen. Gekke voorwerpen en nog veel meer. Moe worden en daarna heerlijk terug naar eigen nest om in dromenland te verdwijnen.

Met onze paarden, katten, konijnen en kippen komen de pups vanzelfsprekend ook in aanraking. Die zijn tenslotte bij ons op het erf te vinden. 

Ook maken we aan het eind van de periode bij ons thuis nog wat uitstapjes. Altijd spannend, maar zo leuk om te doen. We zoeken altijd de balans. Wel nieuwe dingen meemaken, maar niet teveel. Veel slapen blijft essentieel voor jonge hondjes.