Barbara Wielders

Over paardrijles geven, kinderen en dieren

Leuk dat je op mijn website bent beland!

Hier kun je zowel mijn professionele leven als mijn persoonlijke passie vinden. Ook kun je  blogs lezen met onderwerpen waar ik over nadenk en mij mee bezighoudt.

Ik organiseer cursusdagen voor instructeurs die paardrijles geven aan kinderen. Er zijn de afgelopen jaren drie verschillende nascholingen ontwikkeld.

Deze worden allemaal ondersteund door de KNHS en deelnemers ontvangen 35 licentiepunten na deelname. 

Op persoonlijk vlak geniet ik, samen met mijn man, van onze boerderij (Bij Broes) in Friesland. Daar leven we gezellig met onze paarden, kippen, katten, konijnen en honden. Mee kijken of weten wat wij daar doen? Dat kan op mijn persoonlijke pagina van deze website. 

Lieve groet, Barbara Nieuwste Blogs van Kinderen leren paardrijden

Normaal is zo gewoon nog niet

Zodra je een groep kinderen paardrijles geeft, krijg je direct te maken verschillen. De normaalste zaak van de wereld zou je denken, want iedereen is anders. En dat is natuurlijk ook zo.

Lees meer »

Even bijpraten

Misschien is het je opgevallen of misschien wel helemaal niet. Maar er is de laatste tijd minder op deze website gepost dan gebruikelijk. En dat heeft een reden. Ik ben druk geweest met allerlei leuke veranderingen. En aangezien ik mijzelf niet dwing om alle ballen tegelijk in de lucht te houden, stond activiteit op de website & de Facebookpagina van Kinderen leren paardrijden tijdelijk op een lager pitje.

Lees meer »

De Bobstop

Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar ik ben dol op gevoel voor humor tijdens de les. Op de een of andere manier zijn pony’s met hun individuele gebruiksaanwijzing daar harstikke geschikt voor.

Lees meer »

Het is geen fiets

Het duurt niet lang voordat kinderen in de gaten krijgen dat een pony lang niet altijd reageert op een beenhulp, verandering van teugeldruk of stemgeluid. De instructeur legt uit wat er gedaan moet worden, kind voert het uit en dan gebeurt er niks. “Hij doet het niet”, zeggen veel kinderen dan. Soms tot ergernis van de instructeur, die zuchtend antwoord: “Het is ook geen fiets”.

Lees meer »

Ik kan het niet

Een veel gehoorde uitspraak tijdens het leren paardrijden. Logisch ook, want het is ook best ingewikkeld om het goed onder de knie te krijgen.

Lees meer »

Ambitie

Veel kinderen zijn competitief ingesteld. Zichzelf vergelijken met de ander staat aan de basis om te willen winnen. De beste willen zijn; voor veel kinderen een droom die ambitie opwekt.

Lees meer »

Wie vind jij eigenlijk het leukst? Boris of Broes?

Bekijk resultaten

Nieuwste Blogs van Boris & Broes

Zo sterk als een paard

Wat een weer hadden we vandaag tijdens de eerste middag 'Zo sterk als een paard' met Boris & Broes. Niet te heet en niet te koud, het was geweldig weer om te rommelen en te klooien rondom stal.

Lees meer »

Op kamp

Gezien zijn jonge leeftijd van drie-en-een-half gunden wij Broes afgelopen zomer wat vrijheid en een zooitje gras. Niet oefenen om bereden te kunnen worden, maar gewoon een beetje dartelen tussen soortgenoten.

Lees meer »

Trampoline angst

Na twee dagen binnen zitten tijdens mijn opleiding voor Mindfulness trainer, begon ik de dag van vandaag heerlijk buiten bij onze paarden.

Lees meer »

Druk met weinig

Zo’n mooi weer was het niet eens vandaag. En toch hebben Robert en ik, Tib en Yuka, Boris & Broes en Jasmijn en Yvie en een kleine krullebol een heerlijke middag gehad. Het is net kamperen. Een uur in de weer om koffie te zetten en eigenlijk geen tijd om op te drinken.

Lees meer »

Anders dan anders

Mijn kinderboek ‘De avonturen van Boris & Broes’ heeft geen Avi-niveau. En het is ook al niet in een hokje te plaatsen qua omschrijving; is het nou een prentenboek of een gewoon leesboek? Om over het formaat nog maar te zwijgen. Want ik ben niet eerder zo’n lang boek tegengekomen. Kortom, mijn paarden Boris & Broes zijn in een best apart kinderboek beland.

Lees meer »

Oproep: Boris & Broes zoeken gezelschap

Wie heeft zin (en tijd...) om ons te helpen Boris & Broes te voorzien van aandacht en beweging? Voor ongeveer drie keer per week (ma, di en 1 dag in overleg) zoeken wij iemand die enthousiast en ook kundig is. Vaker komen kan altijd overlegd worden.

Lees meer »

Nascholing

€ 95,00

Nascholing

€ 95,00

Kinderen leren paardrijden organiseert drie verschillende cursusdagen. Deze dagen zijn geschikt voor alle instructeurs en mensen die enthousaist zijn over kinderen, pony's en lesgeven. Alle cursusdagen worden ondersteund door de KNHS en instructeurs krijgen na deelname 35 licentiepunten bijgeschreven.

Cursusdag 1: Vanuit pedagogisch perspectief
Cursusdag 2: Een bak vol kinderen (met gastdocent Saskia Kokkeel)
Cursusdag 3: Lesgeven aan tieners 

 

Deelname kosten €95 (inclusief koffie/thee, lunch, cursusmateriaal en deelnamecertificaat)

Docent: Barbara Wielders

35 KNHS licentiepunten

Het eerste boek in Nederland dat gaat over de pedagogische aspecten van het leren paardrijden aan kinderen. Er wordt geen uitleg gegeven over de houding van de ruiter of over andere rij technische informatie. In dit boek wordt het leren paardrijden vanuit een ander perspectief benaderd, namelijk vanuit een pedagogisch perspectief. 

 

Meer informatie

 

Kindercolumns; een omschrijving die goed past bij de korte verhalen over de paarden Boris & Broes die zijn geschreven door eigenaresse Barbara Wielders. Doordat zij alledaagse gebeurtenissen met een humoristische bril bekijkt, wekken de avonturen van juf Barrie en haar paarden op zijn minst een dikke glimlach op. En als de columns dit niet voor elkaar krijgen, dan vast wel door de geweldig vrolijke en kleurrijke illustraties van Annelies Touw.

Dit boek is geschikt om voor te lezen maar ook hartstikke leuk voor kinderen om lekker zelf in te duiken. Leeftijd onbelangrijk. Liefde en enthousiasme over paarden en dieren wel!

 

Meer weten over Boris & Broes