Puppy transport

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 15:34

Ik ben kampioen marktplaatsen. Rob is het met mij eens en vindt dit zelfs een werkwoord. Zal niet de eerste keer zijn dat hij, zonder enige voorkennis, aanbelt bij een door mij opgegeven adres. ‘Hallo, ik kom iets ophalen, maar ik weet eigenlijk niet eens meer wat, mijn vrouw heeft weer iets gefikst, doet ze wel vaker…ik vind het best hoor, maakt mij niet uit’.

Ach, het is een bundeling van kwaliteiten. Ik ben goed in zoeken en hij is goed in ophalen.

Gisteren was het weer zover. Ik zat namelijk al een paar dagen met acht pups in mijn maag. Of eigenlijk in mijn huiskamer. Door de ijzige Friese noordoostenwind en de temperaturen onder nul kunnen de pups niet via de deur naar buiten. Ze zouden direct vastvriezen op de vlonder. Maar dat er iets moest gebeuren was helder. Verveling zorgt voor creativiteit (bij kinderen trouwens een prima methodiek) en laat ik daar nou net geen zin in hebben. Heb alle kistjes en ander beschikbaar speelgoed al zes keer op een andere manier aangeboden, maar na 5 minuten zijn ze klaar met ondernemen en dienen ze, al keffend, een klacht in bij de leidinggevende.

‘Ik moet iets hebben waarin ik de bende in één keer tegelijk in kan vervoeren Rob’, zei ik twee dagen geleden. Een bench op wielen, bolderkar of kinderwagen ofzo. En daar is dan direct dankbare Marktplaats. Gewoon open in deze Corona tijd. Boffen wij even. Na wat speurwerk op de bank had ik er één op het oog. En dan regelt Rob het telefoontje en de deal. Gistermiddag hebben we de luxe touringcar (met airco, zo bleek vandaag) opgehaald.

En zie hier het resultaat. Gezellig met z’n achten in het bakkie. En lekker laag bij de grond, want als er één uit sodemietert dan is het leed nog wel te overzien. Via een extra lus over het erf (jammer genoeg kwam niemand langs…dus even showen zat er niet in) zijn we naar de speeltuin gegaan. En daar werd het al iets meer feest dan de eerste keer. Sommige zochten eerst nog troost bij oma of Yuka. Anderen gingen direct op avontuur. Maar leuk was het.

Terug in de gemeente hebben de pups een demonstratie ‘omgaan met prikkels’ gegeven. Als een malle gingen ze door en over elkaar heen, gromden tegen iedereen die ze tegen kwamen en piepten in het luchtledige. Om na vijf minuten veilig tegen elkaar aan in slaap te vallen. Die momenten kan ik mij zelfs van mijn kinderen herinneren. Moe en daardoor druk en niet echt meer voor rede vatbaar. Maar nu slapen ze als roosjes en dan zijn ze zooooo lief. Dank u Marktplaats!

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke van de Meene
3 jaar geleden

Wat een prachtige puppywagen! Nodigt zeker uit tot flaneren, laat het lenteweer nu maar komen...
En fijn dat de pups vervoer hebben naar hun luxe speelverblijf :-).