Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Zeker als je lesgeeft aan kinderen.

Als er een mogelijkheid is, staan er regelmatig een flink aantal mensen langs de rand van de bak.

Hoe ga jij ermee om? Begrijp je de wat bange moeder die haar dochter op het hart drukt om voorzichtig te zijn? Vind je het prettig als er complimentjes worden losgelaten op de kinderen tijdens jouw les? En wat brengt het betweterige type bij jou teweeg?

Los je het op met humor of misschien wel een confronterende actie (zou u het anders even willen overnemen?) Mensen langs de kant van de rijbaan kunnen voor deining zorgen. Zowel negatief als positief. Want gelukkig ontstaat er ook heel vaak een gezellige sfeer aan de zijkant.

Iedereen ervaart het anders en gaat er anders mee om. Soms worden toeschouwers (ouders) verzocht om in de kantine te kijken. Maar er zijn ook instructeurs die er geen enkel probleem mee hebben en het soms juist wel handig vinden. Een paar extra handen kan tenslotte best eens goed uitkomen.

Maar welke mening je ook hebt, in alle gevallen is het hartstikke leuk (en vaak ook verhelderend) om eens aan de kinderen zelf te vragen hoe zij bak-hangers ervaren. Ik heb het gedaan voor het boek dat ik heb geschreven over paardrijles geven aan kinderen. Een aanrader als je meer wilt weten over de beleving van de kinderen zelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.