Een combinatie van een pony en kind van dichtbij even op weg helpen, betekent voor veel instructeurs direct dat je de rest even minder ziet.

Ze zijn trouwens nooit helemaal uit het oog want automatisch werkende en uitklapbare zijspiegels aan de kop of ogen in het achterhoofd is een bekend verschijnsel onder instructeurs die lesgeven aan kinderen.

Het liefst willen ze alle kinderen helpen want er kan nog zoveel anders. En met maar een kleine aanwijzing gaat het al snel een heel stuk soepeler. Maar ja, dat geldt voor bijna alle combinaties die in de les rijden.

Heb je de een aan het hobbelen, dan heeft de ander weer een aanwijzing nodig. Je werk je uit de naad om het paardrijden zo leuk en leerzaam mogelijk over te brengen.

Er zijn twee grote geruststellingen.

Zo ben je niet de enige. Menig instructeur heeft het zweet op de rug staan tijdens de les aan een groepje kinderen en pony’s. En gezamenlijk zweten is nog altijd een stuk gezelliger dan in je eentje staan te transpireren. Bovendien nog sociaal ook.

En de tweede hart onder de riem moet zijn dat er soms weinig te veranderen valt. Hoe hard je ook werkt en zweet. Groei laat zich namelijk niet altijd direct zien. En even zonder jouw aanwijzingen kan helemaal geen kwaad. Laat ze maar even zelf doen en nadenken. Niks mis mee. En dan kun jij mooi even ademhalen.

Misschien een mooie intentie voor de lessen van deze week?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.