Niets zo tegenstrijdig als kinderen begeleiden. Voor instructeurs is het heel vaak belangrijk om oogcontact te maken met hun jonge ruiters. Ogen kunnen namelijk veel vertellen over de gemoedstoestand waarin iemand zich bevindt.

Daarnaast kan oogcontact een verbinding tot stand brengen of bevorderen. Daarom kijken verliefde mensen elkaar graag lang in de ogen. Dan voelen ze zich dicht bij elkaar en enorm verbonden. Voor ruiter en instructeur kan dit ook belangrijk zijn. Een goede relatie is een belangrijke basis.

Maar net zo goed als oogcontact enorm belangrijk kan zijn, kan het ontbreken van oogcontact ook erg prettig zijn en een relatie juist bevorderen. Niet voor niets kiezen mensen vaak een moment om van alles te gaan vertellen als ze juist geen blikken hoeven te verduren.

Onder de douche, in de auto of tijdens een wandeling. Leren paardrijden heeft meerdere momenten dat er zo’n ‘gebrek aan oogcontact’ situatie is. Samen zadelen, poetsen of tijdens het uitstappen. In dit geval bevordert dit ook een waardevolle band.

Zodra je als instructeur een beetje openstaat voor deze momenten en goed aanvoelt wanneer er behoefte is aan oogcontact en wanneer juist niet, zal je merken dat kinderen je graag opzoeken.

En als je dan ook nog eens terughoudend bent in het geven ouderlijke adviezen en/of belerende opmerkingen, zijn kinderen graag bij je. Neem daar nog eens jullie gemeenschappelijke passie voor paarden bij en jullie hebben een dijk van een relatie. En dat is wel zo prettig om te leren paardrijden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.