Gefeliciteerd! Uw heeft een wijze beslissing genomen door uw kind te laten (op)groeien met paarden. Paardrijden is weliswaar duur, maar laat uw kind (naast het kunnen rijden) oefenen met mooie en bruikbare vaardigheden voor het verdere leven. Zoals samenwerken, zorgen voor, verantwoordelijkheid nemen, herkennen en reageren op non-verbale communicatie (gedrag paard) en respecteren/aangeven van grenzen. Mooie bijvangst nietwaar?

Maar om deze leerprocessen soepel te laten verlopen, heeft de instructeur, de pony, maar vooral uw kind, u hard nodig. Namelijk met iets heel simpels; het geven van vertrouwen en rust. Dat betekent dat het fijn is als u zuinig bent met complimentjes, aanwijzingen, aanmoedigingen en tips tijdens de les. Hoe goed bedoeld deze ook zijn. Het is al intensief genoeg voor uw kind om te luisteren naar de instructeur en pony.

Paardrijden betekent vooral kilometers maken. Vooruitgang is lang niet altijd te zien. Alle kinderen zijn juist gebaat bij ontspanning. Niet alles kan namelijk tegelijk worden geoefend. Daar is paardrijden veel te ingewikkeld voor. Ga er zelf maar eens opzitten...binnen twee tellen zult u begrijpen waarom er soms lessen lang weinig verandering is te zien.

Dit laatste komt ook een beetje omdat instructeurs perfecte verkeersregelaars zijn. Met een knipje van de vingers of een klakje met de tong, springt een pony aan in draf. Niet omdat uw kind dit al doet. Daar moet nog juist nog mee geoefend worden. En het liefst in rust en met vertrouwen dat het allemaal goed komt. Ontspanning is en blijft de basis voor kinderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.